Navigácia

  • ROZPRÁVKOVÁ NOC V ŠKOLSKOM KLUBE DETÍ

    ROZPRÁVKOVÁ NOC V ŠKOLSKOM KLUBE DETÍ

     

     

    ROZPRÁVKOVÁ NOC

                                                V ŠKOLSKOM KLUBE DETÍ

    Termín: 26.4. -27.4.2024

    Miesto: budova ZŠ, Školská 3, 987 01  Poltár

    Zraz účastníkov: 26.4.2024 /piatok/ od 17:00 hod. do 17:15

    Ukončenie podujatia: 27.4.2024 /sobota/ od 8:30 do 9:00

    Pedagogický dozor zabezpečujú: vychovávateľky ŠKD, pedagógovia a rodičia

    P o p l a t o k   n a  ž i a k a : 10,- € je potrebné uhradiť do 15.4.2024 a odovzdať s prihláškou pani vychovávateľke

  • Zápis do 1. ročníka ZŠ

    Zápis do 1. ročníka ZŠ

    🍀🍀🍀🍀🍀

     

    Zápis dieťaťa do školy je dôležitý, ale aj slávnostný okamih. Je veľkým krokom pre budúceho prváčika a aj samotných rodičov. Každé dieťa, a hlavne to, ktoré má doma staršieho súrodenca, sa do školy teší. Vie, že sa tam niečo nové naučí a konečne bude vedieť čítať a písať ako ocko a maminka. Navyše určite dostane krásnu novú aktovku, po ktorej už tak dlho túžobne pozerá. 👀

    V dňoch 12. a 13. apríla 2024 sa konal ZÁPIS aj v našej Základnej škole, Školská ulica č. 3, Poltár.

    Po prvotnom zoznámení s budúcim prváčikom nasledoval motivačný rozhovor s pedagógom, ktorý sa snažil orientačne posúdiť školskú pripravenosť dieťaťa. ✏️🖍️🧮Okrem toho, že budúci prváci predviedli, čo všetko sa už naučili, zarecitovali aj básničky a zaspievali pesničky. 🎶🎵🎶🎵🎼

    Na záver si vybrali darček 🎁, dostali prvácky balíček a samozrejme PAMÄTNÝ LIST, ktorý im bude pripomínať tieto prvé vzácne okamihy v základnej škole.

    Ďakujeme, že ste si zvolili našu školu! ♥️

    Tešíme sa na vás v septembri!

     

    Mgr. Martina Kromholcová

    Foto: PhDr. Dušana Kminiaková

  • Škola hrou, hra v škole

    Škola hrou, hra v škole

    Väčšina z nás sa v živote stretla so stavebnicou Lego. Je to obľúbená stavebnica pre mladších aj starších staviteľov. Okrem stavania rôznych zaujímavých modelov a tvorenia vlastných stavieb je možné využiť lego aj na rozvoj informatického myslenia a pochopenie a osvojenie si základov robotiky.

    Priamo na tieto účely slúži stavebnica Lego Education. Je to stavebnica, ktorá okrem stavania umožňuje používateľovi svoje stavby a modely „oživiť“ použitím rôznych senzorov, motorčekov a ovládacích prvkov.

    Podarilo sa nám zapojiť do projektu Digitálna budúcnosť Nadácie Orange. To umožnilo našej škole získať niekoľko sád stavebnice Lego Education, S ich využitím sa môžeme s našimi žiakmi ponoriť sa do sveta robotiky a vytvoriť rôzne zaujímavé interaktívne modely.

    V rámci projektu absolvovali Mgr. Margaréta Kochanová a RNDr. Milan Bodnár školenie v certifikovanom vzdelávacom centre Kockovňa, kde sa zoznámili s používaním stavebníc Lego Education vo vzdelávaní.

    Po zaobstaraní stavebníc nastal ten správny čas, aby sa s nimi zoznámili aj ostatné kolegyne na prvom stupni. Stavanie modelov a ich oživenie pomocou programovania sa im zapáčili a veľmi sa tešili, kedy si to vyskúšajú so svojimi žiakmi.

    Podľa fotiek môžete vidieť ako sa im darilo.

     

    RNDr. Milan Bodnár

  • MO volejball chlapcov

    MO volejball chlapcov

    Športové súťaže pokračovali 15.4. MO vo volejbale chlapcov. Nášmu družstvu sa darilo striedavo a v konečnom poradí obsadili pekné 2.miesto. 

     

    Mgr. Ivan Urda

  • Stretnutie so spisovateľkou Elenou Hýbelovou

    Stretnutie so spisovateľkou Elenou Hýbelovou

    Pani Mgr. Elena Hýbelová je už na dôchodku a práve teraz si plní svoj sen - písať knihy. Jej prvá kniha sa volá Chicco živý šperk a je o psíkovi čivava. Druhá kniha hovorí o Anjelikovi, to je veršovaný príbeh, ktorý motivuje deti predškolského veku. Tretia kniha nesie názov Anjelik ide do školy - sú to básne pre deti, aby sa nebáli začiatku školy.

    Žiaci z 2.B a 4.B pani Hýbelovej napísali krásne básne a nakreslili obrázky, ktoré možno budú súčasťou jej ďalšej knihy ,,Deti tvoria srdcom“. Tešíme sa na ďalšie stretnutie s milou pani Elenkou.

     

    Mgr. A. Bútorová

    Foto: Mgr.M.Kromholcová

  • MO vo florbale

    MO vo florbale

    Dni 11.4 a 12.4.2024 sa niesli v znamení  MO vo florbale.  Ako prvý si zmerali sily chlapci. Reprezentantom našej školy, v porovnaní piatich škôl, sa viedlo veľmi dobre a po úspešných výsledkoch obsadili 2.miesto. 

    V druhý súťažný deň dievčatá tiež nezaháľali. Po organizovanej hre obsadili medailové 3.miesto. Gratulujeme. 

     

    Mgr. Ivan Urda

  • Zápis žiakov do 1. ročníka

    Zápis žiakov do 1. ročníka

    Zápis sa koná -v piatok 12. 04. 2024    od 12:00-do 19:00 hod.

                           a  v sobotu 13. 04. 2024   od 8:00-12:00 hod. 

     

    Viac informácií sa dozviete, keď si otvoríte na bočnej lište časť                                                                ZÁPIS  DO  1. ROČNÍKA

     

    Prosíme, aby na zápis prišli s dieťaťom obaja zákonní zástupcovia.

     

    Zapísať svoje dieťa do školy môžete aj formou vyplnenia elektronickej prihlášky, ktorá je na bočnej lište.

  • ŠKOLSKÝ KLUB DETÍ NA VERNISÁŽI

    Slávnosť spojená s otvorením výstavy výtvarného umenia bola pre nás jedinečným zážitkom. Deti zo školského klubu detí (ŠKD) sa zúčastnili na jej otvorení, ktorá sa konala dňa 10.4.2024 o 13.30 hod. Mali sme možnosť pozrieť si rôzne výtvarné dielka a aj použité rôzne výtvarné techniky. Všetky obrazy si zaslúžia veľký obdiv. Veľká vďaka patrí Miške Palkovej, Barborke Hámorníkovej a Stelke Poliakovej. Vaše výtvarné diela nám priniesli bohatý kultúrny zážitok. Ďakujeme aj dievčatám, ktoré vytvorili hudobné spestrenie vernisáže, našej Alžbetke Kromholcovej. Poďakovanie patrí aj ZUŠ v Poltári za starostlivosť a vedenie detí k umeniu. Ďakujeme.

       Kolektív  ŠKD

  • Super zážitok v Tranquilla parku

    Dňa 4. apríla  žiaci prvého a druhého ročníka zo Základnej školy na Ulici školskej v Poltári navštívili miesto plné pokoja a pozitívnej energie Tranquilla park v Kalonde. Tu sa  stretli s prekrásnou prírodou a mali možnosť nielen vidieť, ale aj dotknúť sa exotických zvieratiek ako sú alpaky či nandu pampový.  Na začiatku nás privítala majiteľka, pani Agáta, ktorá nám porozprávala ako park vznikol a  ako treba k zvieratkám pristupovať.  Chovali  sme hus landeskú, sliepky a kohúta Hosiho. Videli sme prepelice čínske,  shetlanského poníka, rodinky alpák a nandu pampového.   Možnosť zvieratká nakŕmiť, pohladiť ich, odfotiť sa s nimi bol pre deti neopakovateľný zážitok. Strávili sme krásne dopoludnie. 

    Ďakujeme za tento zážitok a zaujímavý výklad o zvieratkách.  


    text: Mgr. A. Telek Nociarová

    foto: Mgr. M. Miadoková, Mgr. M. Malá

     

  • Gazdovský dvor

    Gazdovský dvor

    Sliepky, prasiatka, morky, býky, mačky a rozkošné ovečky obdivovali žiaci 2.B na gazdovskom dvore v Zelenom. Janko a Katka Račákovci nás sprevádzali veľkým dvorom, na ktorom sa stále niečo robí. Napríklad sa orie. Orbu nám ukázal Janko Bútor, dokonca niektorí žiaci sa na traktore aj povozili. Určite sa na Zelené budeme vracať.

    Mgr. A. Bútorová, PhDr. D. Kminiaková

  • Matematické talenty

    Matematické talenty

    V posledných siedmich dňoch sa v našom okrese konali okresné kolá matematických súťaží. Zúčastnili sa ich aj naši žiaci a v konkurencii žiakov ostatných škôl nášho okresu sa .pokúšali o čo najlepšie umiestnenie. Dňa 3.apríla 2024 sa na ZŠ a MŠ v Cinobani uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády. Zúčastnili sa ho naši šiestaci Šimon Hano a Adam Bodnár. Obaja úspešne reprezentovali našu školu a Adam Bodnár získal v kategórii Z6 prvé miesto.

    V dňoch 9. a 10. apríla sa na Základnej škole v Málinci uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády. Za našu školu sa súťaže zúčastnili žiaci Ivan Dorka, Tomáš Fekiač, Natália Hricová, Melisa Hazuchová, Enrico Cipollone a Adam Bodnár. Okrem zážitkov a úspešnej reprezentácie našej školy si Melissa Hazuchová odniesla prvé miesto v kategórii P4 a Adam Bodnár druhé miesto v kategórii P6.

    Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentáciu našej školy a tešíme sa z ich úspechov.

     

    RNDr. Milan Bodnár

  • Deň otvorených dverí na videu

    Deň otvorených dverí na videu

    Je čas si pripomenúť náš Deň otvorených dverí. Ponúkame Vám momentky, ktoré zachytávajú jeho skvelú atmosféru.

     

     

     

  • Naši šikovní recitátori...

    Naši šikovní recitátori...

    Naši šikovní recitátori...

    Aj dnes sa predviedli výborní recitátori z našej školy, Základná škola, Ulica školská č.3, Poltár. V Kultúrnom dome v Poltári sa konalo okresné kolo súťaže v umeleckom prednese - Hviezdoslavov Kubín. Všetci súťažiaci sa snažili podať čo najlepší výkon a uspieť svojím prednesom poézie či prózy. Pútavým recitovaním zapôsobili nielen na divákov, ale hlavne na odbornú porotu, ktorá rozhodla, že štyria naši žiaci postupujú do obvodného kola v Lučenci.

    1. kategória: Mirka Garajová - 1.miesto (poézia), Katka Račková - 1. miesto (próza).

    2. kategória: Nelka Oláhová - 2. miesto (poézia), Matúš Kubelka - 2. miesto (próza).

    Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme, tešíme sa z vašich úspechov.

    Naďalej držíme palce postupujúcim.

    PhDr. K. Koldová

    Foto: Mgr. N. Tušimová

  • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ V NAŠEJ ŠKOLE

    DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ v našej škole, Základná škola, Ulica školská č.3, Poltár, bol 21. marca 2024 pripravený na tému: "Z rozprávkovej ríše do vesmíru vedomostí".

    Pre predškolákov, deti z materských škôl a ich rodičov sme si pripravili viaceré atrakcie: vyučovanie modernými metódami a formami, laboratórne pokusy, ukážky domácich zvieratiek, vesmír očami detí a IKT techniky, tvorivé dielne, športové súťaže a jazdu na koni. Celý interiér školy bol tematicky vyzdobený ako VESMÍR, čo charakterizuje aj činnosť našej školy - VESMÍR VEDOMOSTÍ A ŠPORTOVÝCH AKTIVÍT.

    Počas dopoludňajšieho vyučovania našu školu navštívili škôlkari so svojimi pani učiteľkami. Zúčastnili sa aktivít, ktoré pripravili pre žiakov prvého a druhého ročníka ich pani učiteľky a na vlastnej koži zažili atmosféru na vyučovaní.

    Žiaci druhého stupňa si pre nich pripravili rôzne aktivity dobrodružného putovania po planétach vedomostí a zážitkov.

    Poobede našu školu navštívili malí predškoláci so svojimi rodičmi a mohli si prezrieť jej zákutia a zabaviť sa pri rôznych pripravených aktivitách, ktoré pre nich pripravili naši pedagógovia a žiaci.

    Atmosféra bola vynikajúca a všetkým ďakujeme za návštevu! Už teraz sa tešíme na stretnutie s predškolákmi na zápise.

     

    Kolektív pedagógov ZŠ Školská 3

     

    PS:

     

    Naša pani učiteľka Vitoslavská vymyslela, ako sa nám naši škôlkárski návštevníci môžu podpísať. Nie síce do pamätnej knihy, ale tak , ako to už roky robia nezbední školáci..priamo na lavice. 

    Aby sme ich však nepoškodili, podpisovali sa kresbičkami na obrusy. Kto chce vidieť aké boli tvorivé, nech klikne sem

    V rámci DOD sme sa na chvíľu preniesli do vesmíru, žiaci 6.A s pánom učiteľom Bodnárom nás previezli na vesmírnu stanicu a my sme skúsili pristáť... Niektorým sa to podarilo, iní zase zvíťazili v kvíze na tabletoch, a niektorí vytvorili zaujímavé súhvezdia na oblohe .....

    Kto chce nahliadnuť do zatemnenej miestnosti školskej kozmickej stanice na ZŠ Školská 3, v Poltári, nech klikne sem

  • Návšteva knižnice

    Návšteva knižnice

    ,,Knihy sú otvorené dvere do čarovného sveta“

                                                                             Francois Mauriac

     

    Dnes sme spolu s druhákmi nazreli do sveta kníh a navštívili sme mestskú knižnicu.

    Pani  knihovníčka nás milo privítala, predstavila nám jednotlivé oddelenia v knižnici, predovšetkým tie pre detského čitateľa.

    Po krátkej prehliadke knižnej ponuky sme si spoločne prečítali jeden z príbehov o Danke a Janke. O tom, či sme pozorne počúvali a čítali s porozumením sa neskôr žiaci otestovali v pracovnom liste.

    Veľmi pekne sa chceme poďakovať pani knihovníčke za príjemne strávené chvíle a zaujímavé aktivity, ktoré si pre nás pripravila.  Cítili sme sa veľmi príjemne a veríme, že dnešná návšteva knižnice žiakov upútala a stanú sa aj oni súčasťou tohto čarovného sveta, ktoré nám knihy ponúkajú.

     

                                                                                       PhDr. D. Kminiaková, Mgr. A. Bútorová

  • Záverečná slávnosť so Zippym

    Záverečná slávnosť so Zippym

    Preventívny program „Zippyho kamaráti“ prebieha na našej škole od minulého školského roka. Na spoločných stretnutiach sme viedli spoločné diskusie o kamarátstve a o tom, ako sa ku kamarátovi správať.  Spolu so Zippym sme sa naučili zvládať svoje pocity, riešiť problémy, pomáhať iným, ako aj vyrovnať sa so stratou a zmenou, ktoré sú súčasťou každodenného života. Počas našich stretnutí si prostredníctvom hrania rolí žiaci rozvíjali svoje komunikačné zručnosti či logické myslenie, no predovšetkým sa učili chrániť si svoje duševné zdravie.

    Dnešné stretnutie v 2. A triede bolo výnimočné, a to slávnostným  ukončením programu. O tom, že žiaci zvládli všetky lekcie programu a naučili sa zvládať rôzne životné situácie svedčí aj Zippyho certifikát, ktorý si každý žiak odniesol so sebou. Naše posledné stretnutie sme si spríjemnili aj sladkými maškrtami.

    Už teraz sa tešíme na pokračovanie a rozvíjanie nadobudnutých zručností v ďalšej časti programu v budúcom školskom  roku.

     

    PhDr. Dušana Kminiaková

  • TALENTMÁNIA 2024

    TALENTMÁNIA 2024

          Kultúrny dom v Poltári ožil 15. marca popoludní zábavou, hudbou, krásnymi kostýmami a svetelnými efektami.

    Stretli sa tu žiaci ZŠ Školská, ktorým nechýba odvaha a kreativita, aby počas 2. ročníka talentovej show TALENTMÁNIA predviedli svoje výnimočné zručnosti a schopnosti.

    Spev, tanec, recitácia, kúzlenie, preskoky cez švihadlo, ale aj športové výkony nádejných futbalových hviezd – to všetko sme mohli vidieť v podaní žiakov 1. a 2. stupňa.

    V hľadisku súťažiacich pozorne sledovali rodinní príslušníci, spolužiaci, kamaráti, vyučujúci. Každý výkon odmenili hlasným potleskom. Priamo na javisku ich pozorovali prísne oči porotcov zo Slovenska, ale aj zo zahraničia – Fíha Tralala, Rosario Montesová a Elton John so svojím psíkom Arthurom. Každý výkon súťažiacich ocenili porotcovia okrem slovného hodnotenia aj smajlíkmi.

    Prvé miesto, teda zlaté pásmo, získali z 1. stupňa za spoločný tanec Hanka Škodová a Šimonko Lehocký. Z 2. stupňa boli za najlepší výkon, tiež za spoločný tanec, ocenené zlatým pásmom Stelka Poliaková a Nelka Paulenková. Odmenou za ich výkony boli diplomy, vecné ceny a sladká torta.

    Všetci ostatní súťažiaci získali strieborné pásmo, ktoré im tiež prinieslo ocenenia v podobe diplomov a malých darčekov.

    Ďakujeme všetkým našim talentom za krásny kultúrny zážitok a v ich umeleckej a športovej kariére im želáme veľa ďalších úspechov!

                                                                                                                        Kolektív pdg. zamestnancov 

  • Hviezdoslavov Kubín – školské kolo

    Hviezdoslavov Kubín – školské kolo

    V roku 2024 sa uskutočňuje už 70. ročník tradičnej postupovej súťaže v umeleckom prednese – Hviezdoslavov Kubín. Vo štvrtok (29. 2. 2024) aj v našej škole prebehlo školské kolo spomenutej recitačnej súťaže. Zapojilo sa 15 žiakov, ktorí súperili svojimi prednesmi poézie alebo prózy v troch kategóriách. Každá umelecká interpretácia textu bola originálna, jedinečná a plná emócií.

     

     

     

    Umiestnenie jednotlivcov bolo nasledovné:

    1. kategória (2. – 4. ročník)

    POÉZIA:

    1. miesto: Alžbeta Kromholcová (3. A), Miroslava Garajová (4. B)
    2. miesto: Liliana Skýpalová (2. A), Lenka Dováľová (3. A), Natália Hricová (4. B)
    3. miesto: Michaela Luptáková (2. A), Olívia Oláhová (2. A), Nela Sivičeková (4. B)

    PRÓZA:

    1. miesto: Samuel Kolda (2. A), Melissa Hazuchová (4. A), Katarína Račková (4. B)

     

    1. kategória (5. – 6. ročník)

    POÉZIA:

    1. miesto: Nela Oláhová (5. B)

    PRÓZA:

    1. miesto: Matúš Kubelka (6. A)

     

    1. kategória (7. – 9. ročník)

    POÉZIA:

    1. miesto: Nina Katreniaková (8. B)
    2. miesto: Sara Čevelová (8. B)

     

    Ďakujeme všetkým recitátorom, že sa na súťaž vzorne pripravili. Každému srdečne blahoželáme a tým, ktorí z 1. miesta postupujú na okresné kolo, držíme palce a želáme veľa šťastia!

     

    Text: PhDr. K. Koldová

    Foto: Mgr. N. Tušimová

  • Prvácka pasovačka

    Prvácka pasovačka

    16. február 2024  bol pre žiakov 1.A a 1.B triedy veľký deň. Naša škola ich totiž prijímala do cechu žiakov. Pani Abeceda prváčikov privítala a  sprevádzala

    ich celým programom. V úvode sa všetkým prítomným prihovorili žiaci štvrtého ročníka, ktorí ich vtiahli do moderného tanca. Počas piatich mesiacov sa žiaci stihli naučiť veľa nových vecí, a tak dostali možnosť predviesť pred staršími spolužiakmi, rodičmi a starými rodičmi,  čo všetko dokážu. Spievali anglickú pesničku,  rozprávali o týždni v škole,  recitovali básničky a tancovali.  Pri  úlohách asistovali žiaci štvrtého a piateho  ročníka. Po splnení  úloh prišiel na rad slávnostný sľub a samotné pasovanie. Od svojich triednych učiteliek  dostali prváčikovia pasovacie dekréty.

    Stretnutie žiakov a hostí bolo stretnutím niekoľkých generácií, pretože na krásnu parádu neodmietli pozvanie rodičia ani starí rodičia žiakov.

    Štvrtáci na záver dali prvákom rady a odovzdali im darčeky. Prváčikovia sa  poďakovali kytičkou pani Abecede za návštevu,  štvrtákom a ich pani učiteľkám za dobré rady, pani zástupkyni za malé darčeky a rodičom za slávnostné pohostenie, ktoré im pripravili.

                                                                               Článok: Mgr. A. Telek Nociarová

                                                                               Foto: PhDr. D. Kminiaková

     

  • OKRESNÉ KOLO SÚŤAŽE ŠALIANSKY MAŤKO

    OKRESNÉ KOLO SÚŤAŽE ŠALIANSKY MAŤKO

    V utorok (27. 2. 2024) víťazi školského kola recitačnej súťaže Šaliansky Maťko reprezentovali našu školu v Kultúrnom dome v Poltári, kde sa konalo okresné kolo tejto súťaže. Všetci traja žiaci krásne prednášali slovenské povesti a boli úspešní.

    Umiestnili sa nasledovne:

    Nela Hudecová - 2. miesto (I. kategória)

    Natália Hricová - 1. miesto (II. kategória)

    Matúš Kubelka - 2. miesto (III. kategória).

    Všetkým srdečne blahoželáme! Natálke Hricovej, ktorá postupuje do krajského kola, držíme palce a želáme veľa úspechov.

    Text: PhDr. Katarína Koldová

    Foto: Mgr. N. Tušimová

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Ulica školská č.3
  • riaditeľ školy: 0911 310 019
    +421 047 4222315

    vedenie@zsskolpoltar.edu.sk

Fotogaléria